Uganda

URGENT UGANDA

I 2011 holdt vi støttefest i Bøssehuset til fordel for FARUG. Vi samlede 14.500 kr. sammen. Da regnskabet var gjort op, sendte vi pengene til FARUG, der nu har indkøbt nye computere for beløbet.

Farug har sendt nyhedsbrev ud til deres støtter, hvor de omtaler vores støttefest. Læs FARUGs nyhedsbrev

Hilsen fra Uganda

On behalf of Freedom and Roam Uganda, I am expressing my gratitude to you for reaching out and expressing interest in supporting our work. We look forward to a partnership of sharing and working together. You can visit our website at www.faruganda.org. Bear with us that some information may not be accessible because we are in the process of having it rebuilt and updated. You may also want to visit our Facebook page.

DET STÅR SLEMT TIL I UGANDA

Hvor slemt? Det kan I få en forsmag på i filmen ”Kuchus of Uganda”. Se filmen på Youtube: David Kato fra organisationen Sexual Minorities in Uganda (SMUG) blev i januar brutalt slået ihjel. David Kato var vores kontakt til de lesbiske i Uganda, og med hans død har vi fået de meget alvorlige

Om FARUG

Freedom and Roam Uganda (FARUG) er en lesbisk, biseksuel, transseksuel women’s rights organization I Uganda, der arbejder for at skabe synlighed og sikre lesbiskes rettigheder. På grund af den fare, som homoseksuelle lever i, har FARUG flyttet adresse en gang om året i de sidste fire år. Nu har organisationen endelig fundet en ny mere permanent adresse i mere trygge og omgivelser i en landsby. Det nye kontor er større, og det betyder, at FARUGs koordinatorer nu får faste arbejdspladser, men der er hårdt brug for udstyr til kontoret. Blandt andet er der for øjeblikket kun en enkelt computer til rådighed. Du kan støtte indsamlingen enten ved at feste med os den 14. maj eller ved at indbetale støttebeløb på vores konto mrk. Urgent Uganda.

Vi støtter de ugandesiske homoseksuelles kamp for retten til et værdigt liv!

Links

Læs og se videoer om forholdene i Uganda i Global Post:

www.globalpost.com/dispatch/africa/110127/uganda-gay-rights-activist-brutally-killed

Læs Time Magazine portræt af et lesbisk par i Uganda: www.time.com/time/world/article/0,8599,1969667,00.html

livsvilkår for homoseksuelle i Uganda tæt ind på livet. Der er virkelig brug for al den støtte og opmærksomhed, som vi overhovedet kan manifestere. Urgent Uganda! Vi er dybt rystede og vi følger udviklingen via Amnesty International.

Amnesty skriver på deres hjemmeside, at “David Kato har modtaget dødstrusler lige siden hans billede blev bragt på forsiden af den ugandiske avis Rolling Stone med overskriften ‘Hæng dem’.

SMUG lagde sag an mod avisen og 5. januar 2011 afgjorde højesteretten i Uganda, at det var forbudt for medierne at offentliggøre navne på homoseksuelle. Dommen er en milepæl for seksuelle minoriteters rettigheder i Uganda. Offentliggørelse af navnene nåede alligevel at gøre betydelig skade i form af overfald på flere af de navngivne personer og senest mordet på David Kato.