Værdier

FEMALE OXYGENS VÆRDIER

Vi støtter primært projekter, der involverer kvinder, der har sex med kvinder. Vi støtter også de mennesker, der med stort mod enten sætter deres liv på spil eller uselvisk står frem for at gøre en forskel for at skabe bedre vilkår for LBTI mennesker rundt omkring i verden. Mange steder i verden er kvinder, der har sex med kvinder i samme organisation med andre GBTI-personer – og så går støtten naturligvis til hele organisationen

•Vi sætter en ære i at finde projekter, hvor støtten gør en forskel – hvor lille eller hvor stor, den end måtte være.

•Vi ønsker et personligt forhold til de mennesker, hvis projekter vi støtter. Vi giver de mennesker, vi har kontakt med, personlig opbakning, vi følger med i deres projekter. Vi følger op på, om den støtte vi har givet, har gjort en forskel, og om der er brug for mere støtte og opmærksomhed.

•Vores arrangementer er målrettet kvinder, der har sex med kvinder. GBTI-personer og heteroseksuelle mænd og kvinder er også meget velkomne og bliver inkluderet på samme måde som vi forventer, andre inkluderer os. Det vil sige med omsorg og respekt uanset seksuel orientering.

•Vi har en ambition om at være synlige og aktivt til stede i København, i Danmark og i verden. Vi vil give frisk ilt til en mangfoldig verden. Det gør vi i dag ved at bruge Københavns kulturtilbud og lokaler. Men på længere sigt vil vi gerne skabe et åbent kulturhus med fokus på seksuel mangfoldighed, der afspejler den moderne metropol, København er.

•Vi arbejder med konceptet ”Funny Fundraising”. Vi elsker det begreb! Vi vil gerne være ”funny”, og vi er bestemt ikke altid politisk korrekte. Men ”Funny Fundraising” handler ikke kun om at grine. Det handler lige så meget om at skabe fester med indhold. Det vil sige, at det er vigtigt, at de, der kommer, føler sig velkomne, at der er et program, at vi altid fortæller, hvorfor vi fester og hvem/hvad vi samler ind til, at der er mad, at der er gjort noget ud af indretningen, at der er fed musik, at der er et Female oxygen indslag og, at de, der kommer og vil støtte, føler sig inkluderet, godt tilpas og underholdt.

•Vi er os selv. Vi er ikke tilknyttet noget politisk parti, en politisk organisation eller bevægelse. Vi er en gruppe, der har et ønske om at give ressourcer, kunnen og frem for alt ilt til en verden, der har brug for det.

•Vi samarbejder med sponsorer, der støtter vores formål og værdier. Vi giver sponsorerne synlighed på hjemmesiden, facebook og i forbindelse med arrangementet. De har ingen indflydelse på, hvordan vi holder vores events eller hvem vi støtter.

•Vi arbejder frivilligt, ulønnet og uden egen vinding som mål. Vi sørger for at dække så mange udgifter af egen lomme som muligt. Vi arbejder transparent og sætter en ære i at have orden i regnskaberne.

•Vi forventer, at hjælpere, kokke, dj’s og livemusikere og andre performere deltager på samme vilkår som os, nemlig ulønnet, med ønsket om at gøre en forskel for andre mennesker.

•Vi er en gruppe mennesker, der får ilt gennem positiv energi og det at kunne hjælpe andre mennesker gennem humor, imødekommenhed, inklusion og omsorg. En omsorg for hinanden, for det lesbiske miljø i Danmark og 

HVAD SKAL VI MED VÆRDIER?

Hvorfor skal vi have værdier i Female Oxygen? Kan vi ikke bare holde nogle fede fester og lade alle andre om de der værdier?

Svaret er nej! Vores værdier er pejlemærker for, hvordan vi træffer vores beslutninger, og for hvordan vi handler.

Alle jer, der læser disse linjer skal vide, hvem vi er, og hvad vi står for, så I har et godt grundlag for at beslutte, om I vil sponsorere os, støtte os økonomisk eller arbejde sammen med os for at fremme et givent projekt.

Vi er ni meget forskellige mennesker i Female Oxygen. Vi arbejder med forskellige ting i dagligdagen og har ni forskellige tilgange til at leve vores liv. Ikke alle beslutninger skal i plenum i planlægningsfasen. Og når festerne kører, så har vi heller ikke tid til at diskutere beslutninger. Derfor er værdierne med til at skabe en klar sammenhæng mellem det vi siger, og det vi gør. Så enkelt er det.